Puur genieten!

Bij het Tuinmanshuis vind u onze Moesgaard en Landgoedwinkel. Op mooie dagen transformeert deze plek tot theetuin en kunt u van heerlijke thee of koffie en wat lekkers komen genieten.

Let op: IVM C-19 mogen we momenteel helaas nog niet aan tafel serveren.

In de Landgoedwinkel zijn lekkere biologische fruitijsjes verkrijgbaar. U bent van harte welkom om fijn uit te rusten en te genieten in de Moesgaard. Die staat er ook dit jaar weer geweldig bij!

De Landgoedwinkel is elke vrijdag en zaterdag geopend tussen 10.30 en 16.30.

Vanaf 1 juni kunt u weer elke vrijdag en zaterdag komen genieten van heerlijke thee, koffie, taart, scones met clotted cream, lemon curd en de befaamde Landgoed Verwolde mergpijpjes! 

De theetuin, een heerlijke plek!

Een goede kop thee of koffie met iets lekkers in de ommuurde tuin van Landgoed Verwolde. Voor veel wandelaars en fietsers is het inmiddels een begrip: Als start van een bezoek aan het gebied of om even te ontspannen in de bijzondere omgeving van het Tuinmanshuis. U vindt er onze moesgaard, waar we het verse fruit en de groenten oogsten voor het taartje dat u bij de koffie of thee bestelt. Ook in onze Landgoedwinkel vindt u altijd wel iets leuks of lekkers zodat u die pure, eerlijke smaak ook thuis kunt delen.

Over de Theetuin

De Theetuin is gevestigd in en om de ommuurde Moesgaard, die in vroeger jaren de bewoners van Huis Verwolde van groente en fruit voorzag. De tuin beslaat een oppervlakte van ca. 8000m² en bestaat uit drie delen: een moestuin, een bloementuin en een boomgaard. Het is een oase van rust, omgeven door bos waar volop gewandeld en gefietst kan worden. 

Midden in dat prachtige geheel creëeren we tijdens de Theetuin Weekenden fijne zitjes, zodat u in alle rust kunt genieten van diverse versnaperingen te bestellen in de Landgoedwinkel.

  • De bloementuin is er om van te genieten en op verzoek kunnen we een rondleiding geven, al dan niet in combinatie met de moestuin;
  • De boomgaard bestaat uit 30 oude rassen hoogstam fruitbomen. Ze zijn in 2012 geplant en worden met liefde verzorgd. Van de opbrengst kunt u in de Theetuin genieten in de vorm van eigen gemaakt appelsap;
  • Als laatste heeft onze imker Gerrie diverse bijenkasten naast de moestuin staan en slaat regelmatig de honing die uiteraard ook in de Landgoedwinkel te koop is.

 

Moesgaard diners

De producten uit de moestuin worden ook weer in onze befaamde Moesgaard diners verwerkt en verkocht in de Landgoedwinkel, vers of als jams.

Wilt u ook eens zo’n diner meebeleven? Meldt u dan gauw aan via email. Dit jaar zijn de Moesgaard diners op 11 juli, 8 augustus, 22 augustus, 5 september, 17 oktober, 14 november en 12 december. Bij mooi weer zitten we fijn buiten en wat later in het jaar, heerlijk binnen in de mooie deel van het Tuinmanshuis. Op deze dagen mag er alcohol geschonken worden. We zullen speciaal voor deze gelegenheid mooie wijnen schenken die goed passen bij de gerechten.

Wees er snel bij! ivm met de nieuwe maatregelen omtrent covid-19 is vol echt vol. Tot ziens op Landgoed Verwolde! 

CONTACT:

Landgoed Verwolde
Jonker Emile Laan 5
7245 TL Laren GLD

☎ +31 (0)6 28773850
✉ julie@landgoedverwolde.nl

OVER ONS

Verwolde is een prachtig landgoed met diverse bezienswaardigheden, w.o. de Dikke Boom en Huis Verwolde. In de Moesgaard kan men genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

VOLG ONS !

Via Facebook en Instagram zijn wij ook te volgen wanneer het gaat om actuele informatie omtrent evenementen etc..