De Theetuin

 

Onze Theetuin is gevestigd in de voormalige Moesgaard, de deels ommuurde moestuin die in vroeger tijden de bewoners van Huis Verwolde van groente en fruit voorzag. Het is een oase van rust, omgeven door een prachtig bosgebied waar heerlijk gewandeld kan worden. In onze Theetuin zijn diverse zitmogelijkheden gecreëerd, zodat u in alle rust kunt u genieten van deze mooie omgeving.

Waaruit bestaat de Theetuin:

  • De producten van de moestuin worden in onze Moesgaard diners verwerkt en zijn uiteraard ook te koop in de Landgoedwinkel, vers of als jams
  • De bloementuin is om van te genieten en op verzoek kunnen we een rondleiding geven, al dan niet in combinatie met de moestuin
  • De boomgaard bestaat uit 30 oude rassen hoogstam bomen. Ze zijn in 2012 gepland en worden met liefde verzorgd. 
  • Als laatste heeft onze imker Gerrie 6 bijenkasten naast de moestuin staan en slaat regelmatig de honing die uiteraard ook in de Landgoedwinkel te koop is.

Enige historie: De moesgaard is sinds de 70er jaren in onbruik geraakt en gaandeweg helemaal verwilderd. Ook de gebouwen, inclusief de woning van de toenmalige tuinman, hebben daardoor geleden. Door de komst van Julie van der Borch is vanaf 2012 de Theetuin inclusief de gebouwen weer in ere hersteld en, mede dankzij een grote groep vrijwilligers, omgetoverd in een Theetuin waar het zeer goed toeven is.